Vorige pagina    PDFtoMusic    Volgende pagina 
 

Inleiding
Hoe maak ik een PDF-bestand aan?
Algemeen
Met Windows
Met Mac OS X
Met Mac OS 9
Met Linux
Menu's
Document
Algemene instellingen
Zoeken met Kooplet
Hulpmiddelen
Mixer
Virtueel klavier
Annotations
Wat is er nieuw?
Begrenzingen
FAQ
Appendices
Probleemrapportage
Softwarelicentie
Bestellen
Bedankt
Afdrukbare handleiding


Gewijzigde hoofdstukken:

 

Met WindowsOm PDF-bestanden vanuit ieder muziekprogramma (of eender welk ander programma) onder Windows aan te kunnen maken, moet u vooraf eerst een klein programma installeren.
Dit programma kan freeware zijn, zoals DoPDF, PrimoPDF, PDFCreator. Het kan ook shareware zijn, zoals PDF995, of een commercieel software pakket zoals de Adobe suite.

Opmerking: Wees voorzichtig. Sommige freeware programma's, zoals PDFCreator  CutePDF of Bullzip PDF Printer installeren ongewenste adware zoekbalken in uw browser. Wij raden u aan om de installatie van dit soort zoekbalken niet toe te staan (als dat mogelijk is), of om een ander adware-vrij alternatief te gebruiken.

Al deze programma's gedragen zich als een nieuwe printer op uw computer.
Zodra u een document met hen "afdrukt", dan vragen zij om een bestandsnaam. Het afdrukresultaat wordt dan opgeslagen in het PDF-formaat.

Als u vanuit een willekeurig programma afdrukt, dan is er een nieuwe printer beschikbaar in het afdrukvenster:Kies hier de printer (in dit geval "Bullzip PDF Printer") en klik vervolgens op "Afdrukken".
Nu verschijnt een venster waarin u optionele informatie over het PDF-bestand in kunt vullen (titel, datum, auteur enzovoorts). Vervolgens kunt u de locatie en de naam van het bestand invullen.

Het PDF-bestand wordt nu gegenereerd en kan door PDFtoMusic worden geopend.

U kunt dit bestand per e-mail naar iemand anders sturen. U kunt hem ook zelf verwerken met PDFtoMusic om hem daarmee te converteren naar het bestandsformaat dat u nodig heeft.
(c) Myriad 2007-2018 - Alle rechten voorbehouden