Vorige pagina    Harmony Assistant    Volgende pagina 
 

Inleiding
Producten
Wat is er nieuw ?
Handleiding
Notatie
Geluidsweergave
Apparaten/scripting
Virtual Singer
Algemene punten
Snelle werkwijze
Nootvormen
Gregoriaans
Jazz Scat
MIDI & ABC
Regels voor het schrijven
Technische achtergrond
Instellingen
SAMPA notatie
FAQ
Overzicht van de commando's
Real Singer
Bibliografie en dankwoord
Myriad HQ
FAQ
Software licentie
Technische ondersteuning
Appendices
Afdrukbare handleiding


Gewijzigde hoofdstukken:
In het Engels:

 
 
 

Virtual Singer

Zingen van nootvormen

(Solmisatie)


Met Harmony en Melody kunt u noten weergeven met verschillende notenkoppen (Aiken, Swan, Walker, Funk, Johnson enzovoorts). Deze notatie maakt dat iedere toonhoogte een andere notenkop heeft. Dit kan ingesteld worden in de weergave van de notenbalk (Notenbalk>Weergave notenbalk).

Stel dat u een notenbalk heeft met zeven nootvormen. Deze notenbalk heeft een liedtekst, maar er zijn geen teksten ingevoerd. Als Virtual Singer ge´nstalleerd is, dan worden deze noten gezongen met hun standaard namen: Do, Re, Mi, Fa, Sol, La, Si.

Als de notenbalk vier nootvormen heeft, dan zijn de nootnamen: Fa Sol La Fa Sol La Mi.
Er zijn verschillende manieren van het zingen van noten die onderling een klein beetje verschillen. Virtual Singer gebruikt die welke het meest wordt gebruikt in de Verenigde Staten.

Zo zingen sommige zangers de accidenties van noten, terwijl anderen dat niet doen.

Zodra er een notenbalk met nootvormen in het document is opgenomen, dan is een klein icoon op het Virtual Singer palet zichtbaar. U kunt op dit icoon klikken om te wisselen met de accidentele zang.

Tip: Als de muziek begint met afspelen en u de Shift-toets dan ingedrukt houdt, dan verschijnt gegenereerde tekst. Deze tekst blijft aan de notenbalk gekoppeld. Zodra u dit heeft gedaan, dan ligt de gegenereerde tekst vast. Als u een noot van de notenbalk verplaatst, dan wordt de gezongen lettergreep niet mee veranderd.


(c) Myriad - Alle rechten voorbehouden