Vorige pagina    Harmony Assistant    Volgende pagina 
 

Inleiding
Producten
Wat is er nieuw ?
Handleiding
Notatie
Geluidsweergave
Apparaten/scripting
Virtual Singer
Algemene punten
Snelle werkwijze
Nootvormen
Gregoriaans
Jazz Scat
MIDI & ABC
Regels voor het schrijven
Technische achtergrond
Instellingen
SAMPA notatie
FAQ
Overzicht van de commando's
Real Singer
Bibliografie en dankwoord
Myriad HQ
FAQ
Software licentie
Technische ondersteuning
Appendices
Afdrukbare handleiding


Gewijzigde hoofdstukken:
In het Engels:

 
 


Virtual Singer

 

Inleiding


Virtual Singer is een additionele module voor Melody Assistant of Harmony Assistant.
Virtual Singer zorgt ervoor dat uw computer kan zingen: hij genereert menselijke stemmen voor notenbalken met liedteksten.

Virtual Singer gedraagt zich conform uw instellingen. U kunt het timbre, de intonatie en het soort stem (man, vrouw, tenor, sopraan enzovoorts) kiezen. Verder zijn er verschillende soorten stemmen, in verschillende talen, die per taal samen kunnen zingen.

Virtual Singer kan ook "La-La-La" zingen, de nomenclatuur van de notenvorm (solmisatie) volgen, de nootnamen zingen en zelfs automatisch Jazz Scat genereren.

De huidige versie van Virtual Singer omvat de volgende talen: Noord Frans, Zuid Frans, Brits Engels, VS Engels, Latijn, Spaans, Italiaans, Fins, Duits, Occitaans en Japans.
Latere versies zullen meer talen met zich meebrengen.

Installeren

De laatste versie van Virtual Singer is gratis te downloaden van onze website: www.myriad-online.com.

Zodra Virtual Singer geÔnstalleerd is, staat er in de Melody of Harmony map op uw computer een onderliggende map met de naam "VirtualSinger".

In de "Myriad Documents/VirtualSinger" map vindt u een "Demos" map. Hierin staan voorbeelden van melodieŽn die gebruik maken van Virtual Singer. U kunt ook alle demonstratie bestanden gebruiken die met Melody en Harmony worden meegeleverd.

Ongedaan maken van de installatie

Sleep de map naar de prullenmand. De Virtual Singer wordt dan van uw computer verwijderd.

Configureren

De juiste systeeminstellingen versnellen Virtual Singer flink en bovendien verbeteren zij de stemkwaliteit. Om de stemmen te genereren, gebruikt Virtual Singer digitale audio tracks. De instellingen hieronder zijn dan ook geldig voor het gebruik van iedere andere vorm van de digitale audio tracks.

Een paar voorbeelden:

   1) Digitale uitvoer instellingen
   "Configuratie" menu, "Digitale uitvoer configuratie" optie: 44kHz, 16 bits, stereo, kwaliteit, effect processors staan aan, 64 stemmen, "Standaard" modus geselecteerd.

   2) Digitale track instellingen
   "Configuratie" menu, "Globale instellingen" optie, "Digitaal spoor" paneel: Zet de grootte van de overdrachtsbuffer op 1024kB, gebruik tijdelijk geheugen in de standaard map en zorg ervoor dat de checkbox gebruik tijdelijk geheugen aangevinkt is.

   3) Virtual Singer instellingen
   "Vensters" menu, "Virtual Singer" menuoptie: De schuifbalk staat op 50%.

Licentie


Virtual Singer is een plug-in voor Melody en Harmony Assistant. Als u hem niet meer wilt gebruiken, sleep dan zijn map naar de prullenbak om hem te verwijderen.

Gedurende de evaluatieperiode van de plug-in wordt iedere keer dat u het programma start een teller bijgehouden. U kunt maar een beperkt aantal stemmen laten horen. Als de teller een zekere waarde overschrijdt, dan kan Virtual Singer "niet meer zingen".
U kunt dan ofwel een licentie voor Virtual Singer kopen (in het Bestellen submenu), ofwel Melody of Harmony afsluiten en weer starten. In het laatste geval zet u uw evaluatie van Virtual Singer voort.(c) Myriad - Alle rechten voorbehouden