Vorige pagina    Harmony Assistant    Volgende pagina 
 

Inleiding
Producten
Wat is er nieuw ?
Handleiding
Notatie
Geluidsweergave
Apparaten/scripting
Virtual Singer
Algemene punten
Snelle werkwijze
Nootvormen
Gregoriaans
Jazz Scat
MIDI & ABC
Regels voor het schrijven
Technische achtergrond
Instellingen
SAMPA notatie
FAQ
Overzicht van de commando's
Real Singer
Bibliografie en dankwoord
Myriad HQ
FAQ
Software licentie
Technische ondersteuning
Appendices
Afdrukbare handleiding


Gewijzigde hoofdstukken:
In het Engels:

 
 

Virtual Singer

Frequently Asked Questions

Veel Gestelde Vragen


 
Vraag: Als de muziek start en Virtual Singer is ook actief, dan beweegt de verticale lijn die aangeeft wat op dat moment gespeeld wordt, onregelmatig. Waarom gebeurt dat?
Als de muziek afgespeeld wordt, dan vinden er verschillende taken tegelijkertijd plaats. Elke taak heeft een zekere prioriteit. Hier volgen de meest belangrijke taken, in volgorde van afnemende prioriteit:
  • Afspelen van de muziek: Het opbouwen van het digitale geluid van de opgeschreven noten. Dit is de belangrijkste taak. Als dit stopt, ook als dit kort gebeurt, dan veroorzaakt dit breuken of sprongen in de muziek. Hoe deze taak door de computer uitgevoerd wordt, kan ingesteld worden in de Configuratie>Digitale uitvoer configuratie.
  • Berekenen van menselijke stemmen: Dit is een ingewikkelde taak, maar hij kan tegelijk met het afspelen van de muziek worden uitgevoerd. De berekening moet altijd gereed zijn, voordat hij wordt afgespeeld. Als de muziek sneller gaat dan de berekening, dan wordt de zangstem onregelmatig.
  • Tonen van een rollende partituur en de verticale lijn van afspelen: Dit wordt uitgevoerd als er tijd overblijft. Een goede productie van de muziek is belangrijker.
Hierdoor kan bij het afspelen van een ingewikkeld stuk muziek, of bij het berekenen van de menselijke stem terwijl de muziek afspeelt, de verticale lijn onregelmatig bewegen. Zodra de menselijke stem volledig berekend is, zal de beweging van de lijn weer correct zijn.
Let op dat er een rode pijl boven iedere zanger knippert, zolang de berekening van zijn stem op dat moment nog gaande is.


Vraag: Ik heb verschillende gezongen notenbalken in mijn document, maar er is maar één zanger die in het palet van de Virtual Singer verschijnt. Wat moet ik doen?
De iconen van de zangers staan op het podium. Hun positie is afhankelijk van hun sterkte en hun balanspositie. Als er meerdere zangers zijn die dezelfde kracht en dezelfde balans hebben, dan kunnen hun iconen elkaar bedekken. Beweeg het icoon van de zichtbare zanger een klein beetje, om de andere iconen te kunnen zien.
 
Vraag: Als ik de instellingen van een stem die aan een notenbalk gekoppeld is verander en ik wil het .MUS bestand naar een vriend sturen, moet ik hem dan nog iets anders sturen?
Nee. Alle informatie over de instellingen van de stem is opgeslagen in het .MUS bestand.

Vraag: Wat als mijn vriend geen Virtual Singer heeft geïnstalleerd?
In dat geval wordt de notenbalk die op uw computer gezongen wordt op zijn computer met het standaard instrument gespeeld dat bij de notenbalk hoort. Vertel uw vriend wel om Virtual Singer te installeren!
 
Vraag: Ik heb een stem gedefinieerd, maar ik wil niet dat iemand anders hem bewerkt. Hoe kan ik daarvoor zorgen?
Bescherm uw document tegen wijzigingen (Wijzig>Beschermen menuoptie).
 
Vraag: Ik definieerde een stem en wil hem graag aan een vriend opsturen. Hoe doe ik dat?
In het bewerkingsvenster voor stemmen kunt u uw stem opslaan. Het bestand kunt u hem opsturen (dit is het bestand met een .PRV extensie, die opgeslagen wordt in de "Voices" map van Virtual Singer). Hij moet dit bestand dan kopiëren naar zijn eigen "Voices" map. U kunt ons uw stem ook opsturen, als u hem in de standaardlijst van stemmen opgenomen wilt zien.

Vraag: Er is maar één notenbalk in mijn document, maar Virtual Singer zegt dat hij drie menselijke stemmen aan het berekenen is. Waarom gebeurt dat?
Waarschijnlijk is er een akkoord met drie noten ergens in de notenbalk. Omdat een menselijke stem maar één noot tegelijk kan zingen, berekent Virtual Singer verschillende stemmen om dit akkoord voort te kunnen brengen. Let op dat zoiets de tijd van het berekenen flink kan doen toenemen.

Vraag: Waarom kan hij niet in het Zweeds, Swahili of Smurfs zingen?
U kunt een andere taal niet zelf definiëren. Maar als u weet hoe de uitspraak van een bepaalde taal eruit ziet, aarzel dan niet om dit aan ons te vertellen. In het ideale geval zouden wij een tekstbestand ontvangen, waarin zoveel mogelijk geschreven woorden van de taal opgenomen zitten en de bijbehorende uitspraak in SAMPA (of een andere fonetische notatie). Daarbij hebben wij ook de lijst met fonemen van de taal nodig en voorbeelden (of samples) van hoe zij uitgesproken moeten worden.(c) Myriad - Alle rechten voorbehouden