Vorige pagina    Harmony Assistant    Volgende pagina 
 

Inleiding
Producten
Wat is er nieuw ?
Handleiding
Algemene punten
Nieuw document
Toevoegen van een melodie
Wijzigen instrument
Notenbalk weergave
Tweede notenbalk
Nieuw instrument
Gebruikergedefinieerd geluid
Tekst en figuren
Afdrukken
Maatbreedten
Begeleidingen
Ritme
Dock
Notatie
Geluidsweergave
Apparaten/scripting
Virtual Singer
Myriad HQ
FAQ
Software licentie
Technische ondersteuning
Appendices
Afdrukbare handleiding


Gewijzigde hoofdstukken:
In het Engels:

 

Gebruikershandleiding


Het programma wordt nu stap voor stap doorgenomen. U wordt geadviseerd dit hoofdstuk nauwkeurig te volgen en iedere instructie uit te voeren.

A. Opstarten van het programma

Bij het opstarten van het programma zal u gevraagd worden een taal te selecteren. Kies nu "Nederlands".

Met Melody Assistant krijgt u vervolgens een registratieformulier te zien. Hier kunt u bijvoorbeeld één van onze producten te bestellen, of uw registratienummer invoeren (die u gekregen heeft nadat u een licentie heeft gekocht). U kunt echter ook "Doorgaan". Daar kiest u nu voor.

Met Harmony Assistant, in de probeerversie, kiest u eveneens "Doorgaan".

Opmerking: Deze keuzen hoeft u niet te maken met een geregistreerde versie van Melody Assistant, of een complete versie van Harmony Assistant.

U komt nu in het hoofdscherm van het programma.

Bovenaan vindt u het menu dat de belangrijkste groepen toont. Over het scherm verdeeld ziet u verschillende zwevende paletten, die u snel toegang geven tot de meeste van de hulpmiddelen.
U kunt ieder zwevend palet van positie laten veranderen door hem bij de titelbalk aan te klikken en te verslepen.

Opmerking: De positie van de zwevende paletten wordt onthouden als u het programma afsluit. De paletten zullen de keer daarna op de laatst gekozen positie terugkeren.

Klik op het kleine grijze vierkant om het zwevende palet te sluiten. U kunt hem opnieuw oproepen door het palet te kiezen in het "Vensters" menu.

Tip: Command toets + klik op te titel van een palet verandert zijn oriëntatie (verticaal of horizontaal). Het hulpvenster kan van grootte worden veranderd. Hiertoe klikt u op de kleine zwarte rechthoekje rechtsonder het venster om hem vervolgens naar de gewenste grootte te trekken.

U wordt uitgenodigd om de video's "How to setup palettes to avoid overlapping with document windows." en "How to create a user palette." te bekijken ("Vensters>Instructievideo's" menukeuze in het programma).

Tot slot toont het hoofdvenster een voorbeeldmelodie, die automatisch wordt geladen nadat het programma is gestart

Om u met alle hulpmiddelen en opties te helpen, wordt het hulpvenster (een gele rechthoek) constant getoond. Het hulpvenster geeft uitleg over ieder onderdeel waar de muis zich op dat moment bevindt.


Tip: Het hulpvenster geeft de betekenis van alle menutitels en opties. Plaats het daarom op een goede plaats, waardoor u het goed kunt zien - ook als een menu geopend is (bijvoorbeeld onderaan het scherm).

B. Luisteren naar een melodie


Zoek het Afspeel hulpmiddelen zwevende palet:

Opmerking: Omdat de iconen gemakkelijk door u kunnen worden gewijzigd (zie Configuratie>Globale instellingen), kan het zijn dat de afbeeldingen die u hier ziet enigszins afwijken van wat u op uw eigen scherm ziet.

U wordt uitgenodigd om de video "Using another icon set." te bekijken. ("Vensters>Instructievideo's" menukeuze in het programma).Start het afspelen van een melodie door te klikken op:


De voorbeeldmelodie wordt nu gespeeld. U kunt het afspelen stoppen door te klikken op:


Als u de melodie niet stopt, dan zal hij tot en met het einde blijven spelen.
 
Tip: De spatiebalk start en stopt eveneens het afspelen van een melodie.


(c) Myriad - Alle rechten voorbehouden