Vorige pagina    Harmony Assistant    Volgende pagina 
 

Inleiding
Producten
Wat is er nieuw ?
Handleiding
Notatie
Geluidsweergave
Apparaten/scripting
Virtual Singer
Myriad HQ
FAQ
Software licentie
Technische ondersteuning
Appendices
Afdrukbare handleiding


Gewijzigde hoofdstukken:
In het Engels:

 

Producten


Hier is een korte beschrijving van al onze muziekgerelateerde producten:

Melody Assistant (shareware - USA $25 / Europa: 20 €)

Melody Assistant helpt u om muziek te schrijven, af te spelen en af te drukken op een onvoorstelbaar eenvoudige wijze. De mogelijkheden zijn echter vele malen groter: een digitale sound database of geluidsbibliotheek is geďntegreerd, waardoor u uw muziek met geluiden van hoge kwaliteit hoorbaar kunt maken. Dit geldt ook als u geen professionele hardware of een extern MIDI toetsenbord heeft.
Met deze technologie kunt u uw eigen geluiden opnemen en hen gebruiken als instrumenten in uw eigen melodieën.
U kunt ook een uitgebreide "Gold" sound database bestellen, die zelfs nog completer is.

Gitaar, Bas en Harmonica spelers zullen eveneens tevreden zijn met Melody Assistant, vooral omdat het mogelijk is om tabulaturen en akkoorddiagrammen automatisch vanuit een melodie te laten berekenen.

Vraag: Wat wordt bedoeld met "shareware"?
U kunt Melody Assistant gratis gebruiken. Als het programma aan uw verwachtingen voldoet, dan kunt u een persoonlijk registratienummer bestellen (voor de Verenigde Staten $25 of 20 Euro als u in Europa woont) en heeft u toegang tot de meest geavanceerde onderdelen van de programmatuur. In deze documentatie worden de onderdelen die alleen voor geregistreerde gebruikers zijn helder aangegeven.


Harmony Assistant (commercieel product - USA $85 / Europa: 70 €)

Harmony Assistant kan worden beschouwd als de Melody's "grote broer". Alle Melody Assistant eigenschappen zijn, natuurlijk, aanwezig. Een flinke uitbreiding aan nieuwe hulpmiddelen wordt daar echter aan toegevoegd:  paginaweergave bewerking, graveurweergave, akkoorddiagram berekening, automatische weergave van harmony begeleidingen of ritme patronen, of gebruikergedefinieerde muziekstijlen, een geďntegreerde scriptingtaal, enzovoorts. Nogmaals, eigenschappen die alleen beschikbaar zijn in Harmony Assistant zullen in deze documentatie helder worden aangegeven.

Vraag: Is Harmony Assistant "shareware"?
Nee. Harmony Assistant is een commercieel product. Het kan worden besteld voor $85 vanuit de USA, of voor 70 Euro als u in Europa woont. Met het downloaden van een probeerversie kunt u de ongelooflijke harmoniërende mogelijkheden van Harmony Assistant testen. Met deze versie heeft u overigens alleen een gereduceerde sound database. U kunt uw documenten ook niet opslaan of afdrukken. U heeft daarentegen wel toegang tot alle eigenschappen van de programmatuur om na te gaan of het aan uw wensen voldoet.

PDFtoMusic (USA $49 / Europa: 40 €) en PDFtoMusic Pro (USA $199/Europa: 199 €)

Downloadt u vaak PDF bestanden van het internet en wilt u hen graag horen?

Wilt u het Sopraan gedeelte van uw koormeester horen dat hij op zijn computer heeft staan?

PDFtoMusic is voor u ontworpen. Open een PDF document en na een aantal seconden kunt met een enkele muisklik de melodie horen spelen. Zelfs de liedteksten zullen worden gezongen! U kunt ze daarna opslaan als bewerkbare bestanden voor Melody/Harmony Assistant, als MIDI bestand of, met PDFtoMusic Pro, als een MusicXML bestand dat geopend kan worden door de meeste andere professionele muzieksoftware.

PDFtoMusic geeft u toegang tot een enorme PDF muziekcollectie die beschikbaar is op het internet.

Let op: PDFtoMusic en PDFtoMusic Pro kunnen alleen PDF bestanden verwerken die door een ander muziekprogramma zijn gemaakt. Zij kunnen, bijvoorbeeld, geen gescande muziekbladen lezen.

OMeR (shareware - USA $25 / Europa: 20 €)


OMeR converteert een afgedrukt muziekstuk naar een muziekbestand dat u kunt beluisteren, bewerken en afdrukken met Melody Assistant of Harmony Assistant.
Als u vaak afgedrukte muziek overtypt in Melody Assistant of Harmony Assistant terwijl u ook een  scanner heeft, dan zal OMeR dit vele malen gemakkelijker voor u maken.
OMeR zal uw scanner aansturen, één of meerdere pagina's inlezen en analyseren, om daarvan vervolgens muziekdocumenten te maken die direct in Melody or Harmony kunnen worden gebruikt.

Virtual Singer (shareware - USA $25 / Europa: 20 €)

Virtual Singer is een Plug-in voor Melody of Harmony. Met Virtual Singer kan uw computer liedteksten zingen in verschillende talen.

GOLD Sound Base -  (CD-ROM: USA $37 / Europa: 30 € , Download: USA $25 / Europa: 20 €)

De Gold Sound Database is een groep van digitale geluiden van een hoge kwaliteit. Zij kan worden gebruikt in de Myriad programmatuur. De Gold Sound Database omvat alle geluiden van de General Midi 2 specificatie, en daarnaast een groot aantal extra geluiden.
De Gold Sound Database verbetert niet alleen de kwaliteit van de melodieën die door de programmatuur worden afgespeeld, maar verbetert ook de export naar WAV, AIFF, Ogg Vorbis of mp3.

(c) Myriad - Alle rechten voorbehouden