Vorige pagina    Harmony Assistant    Volgende pagina 
 

Inleiding
Producten
Wat is er nieuw ?
Handleiding
Notatie
Geluidsweergave
Apparaten/scripting
Virtual Singer
Myriad HQ
FAQ
Software licentie
Technische ondersteuning
Appendices
Kooplet
Straatorgel kaarten
Een audio cd maken
User Space
Publiceren op het web
Batch verwerking
USB-stick
Autoharp tab
Generating a PDF file
Afdrukbare handleiding


Gewijzigde hoofdstukken:
In het Engels:

 

Appendix

Hoe installeer ik de software op een USB-stick of op

enig ander verwisselbaar apparaatWaarom moet de software op een stick ge´nstalleerd worden?


Als de software op een stick is ge´nstalleerd, dan kan hij draaien zonder dat hij enig effect heeft op de computer.
Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld een computer heeft die door meerdere mensen gedeeld wordt, of als u op meerdere computers werkt.

Implementatie op de Macintosh


Plaats uw USB-stick en overtuig uzelf ervan dat er voldoende vrije ruimte aanwezig is: 100 MB.

Draai het installatieprogramma en klik op de "Choose" knop die bij het onderdeel "Folder the application will be installed into:" hoort. Dit betekent dat u hier kunt kiezen waar u de software wilt installeren. Kies nu uw USB-stick.

Activeer "Install as a roaming application", ofwel Installeer hem als een 'rondtrekkende' applicatie.

Klik nu op "Install". De software wordt nu ge´nstalleerd. Dit kan een paar minuten duren.

Draai de software om de installatie af te sluiten: hiermee worden de geluidsbibliotheken aangemaakt, de "Myriads documents" map enzovoorts. Dit kan enige minuten duren, maar het gebeurt slechts ÚÚnmaal. De volgende keer dat u de applicatie start, zal alles sneller gaan.

Implementatie op Windows


Plaats uw USB-stick en overtuig uzelf ervan dat er voldoende vrije ruimte aanwezig is: 100 MB.
In het derde paneel van het installatieprogramma klikt u op "Browse" in de "Target folder" sectie. Hier kiest u uw USB-stick.
Kies nu "Setup type: Custom (for experienced users)".
Klik nu op "Next>".
In het volgende paneel kiest u klikt u op "Roaming install", ofwel als een 'rondtrekkende' applicatie. Daarna klikt u op "Next>". De installatie instellingen zijn nu compleet.

De software wordt nu ge´nstalleerd. Dit kan enige minuten duren.

Draai de software om de installatie af te sluiten: hiermee worden de geluidsbibliotheken aangemaakt, de "Myriads documents" map enzovoorts. Dit kan enige minuten duren, maar het gebeurt slechts ÚÚnmaal. De volgende keer dat u de applicatie start, zal alles sneller gaan.

Let op dat het uitvoeren vanaf de USB-stick sneller kan als u hem eerst formatteert als NTFS. De aanname hierbij is dat de computers waarop u het programma zult draaien dit formaat accepteren. Anders moet u hem in FAT formatteren. Dat laatste is beter voor de compatibiliteit.

Installeren van de sound base


Om een andere sound base of geluidsbibliotheek te hebben dan die welke al standaard wordt meege´nstalleerd, moet u de het installatieprogramma daarvan downloaden vanaf de website. Installeer de geluidsbibliotheek eveneens op de USB-stick, bij voorkeur in een nieuwe map.

In de software opent u nu de globale instellingen openen (in het "Configuratie" menu). In het "Paden" paneel kunt u het nieuwe pad naar de geluidsbibliotheek opgeven. Dit doet u bij Pad naar "GMDigit" map met het klankenbestand.

Tips

Als u partituurbestanden maakt, vergeet dan niet om hen op de USB-stick op te slaan. Maak daarvoor een map aan op de stick.

Als u geen USB-stick heeft, dan kunt u ook een digitale camera gebruiken, een MP3 speler of enig ander extern apparaat dat het schrijven van bestanden ondersteunt.

Als u uw USB-stick kwijtraakt, neem dan contact op met sylvie@myriad-online.com. Uw persoonlijke registratienummer wordt dan op een zwarte lijst geplaatst, om misbruik daarvan te voorkomen.(c) Myriad - Alle rechten voorbehouden