Vorige pagina    Harmony Assistant    Volgende pagina 
 

Inleiding
Producten
Wat is er nieuw ?
Handleiding
Notatie
Geluidsweergave
Apparaten/scripting
MIDI input
Internet
MyrScript
Virtual Singer
Myriad HQ
FAQ
Software licentie
Technische ondersteuning
Appendices
Afdrukbare handleiding


Gewijzigde hoofdstukken:
In het Engels:

 

MIDI input


Als u een MIDI toetsenbord op uw computer heeft aangesloten, dan kunt u hem gebruiken om noten in te voeren. Er zijn verschillende manieren om deze noten op te nemen: een eenvoudige input modus en een real-time input modus. Bij de eenvoudige modus wordt alleen met de toonhoogte rekening gehouden. Bij de real-time modus wordt met alle informatie rekening gehouden, zoals de toonhoogte, de tijdsduur, de aanslagsterkte, het kanaal enzovoorts.
 
Opmerking: U kunt ook het toetsenbord van uw computer gebruiken om noten in te voeren. Dit gaat in de eenvoudige input modus. (Zie hiervoor "Configuratie>Globale instellingen>Toetsenbord")

Configuratie

Het is noodzakelijk om in het programma aan te geven welke MIDI input gebruikt zal worden. Dit wordt gedaan bij "Configuratie>Midi input configuratie" (bij MacIntosh) of bij "Configuratie>Hardware configuratie" op andere platformen.

Eenvoudige input

In het instellingenvenster voor het toetsenbord ("Configuratie>Globale instellingen>Toetsenbord) kiest u "+Midi invoer of Virtueel keyboard palet".
Plaats de muisaanwijzer daar waar u de noten ingevoerd wilt hebben. Kies een tijdsduur voor de noot in het palet en speel de noot nu op het MIDI toetsenbord. De noten worden ingevoegd op de huidige plaats van de cursor met de gekozen tijdsduur.

U kunt een toets definiŽren (of uw computer toetsenbord) om snel te kunnen schakelen tussen het activeren of deactiveren van de MIDI input. Dit helpt u om bijvoorbeeld even op uw toetsenbord te kunnen spelen, zonder dat de noten in de partituur worden ingevoegd.

Real-time input

In het "Opnemen hulpmiddelen" palet kiest u de MIDI input door op het icoon te klikken. Vervolgens start u de opname. De muziek begint te spelen en u kunt meespelen op uw MIDI toetsenbord.
Om de opname toe te kunnen passen moet u eerst de muziek stoppen. Er wordt een venster geopend en aan u wordt gevraagd om de notenbalk aan te geven waar de opgenomen noten moeten worden ingevoegd.
Als u noten opneemt van meerdere MIDI kanalen, dan kunnen meerdere notenbalken worden aangegeven.

Alle MIDI noten worden gekwantiseerd conform de parameters die ingesteld zijn in  "Configuratie>Globale instellingen>MIDI importeren".


Tip: U kunt een digital audio track opnemen op hetzelfde moment dat u uw MIDI data opneemt. Op deze manier kunt u bijvoorbeeld spelen op uw MIDI toetsenbord, terwijl u tegelijkertijd in de microfoon zingt. Beide zullen tegelijkertijd worden opgenomen.
 


(c) Myriad - Alle rechten voorbehouden