Vorige pagina    Harmony Assistant    Volgende pagina 
 

Inleiding
Producten
Wat is er nieuw ?
Handleiding
Algemene punten
Nieuw document
Toevoegen van een melodie
Wijzigen instrument
Notenbalk weergave
Tweede notenbalk
Nieuw instrument
Gebruikergedefinieerd geluid
Tekst en figuren
Afdrukken
Maatbreedten
Begeleidingen
Ritme
Dock
Notatie
Geluidsweergave
Apparaten/scripting
Virtual Singer
Myriad HQ
FAQ
Software licentie
Technische ondersteuning
Appendices
Afdrukbare handleiding


Gewijzigde hoofdstukken:
In het Engels:

 

Aanmaken van een automatische begeleiding


Aan de bovenkant van het documentvenster, tussen de liniaal met de maatnummers en de notenbalken, staan twee gebieden. Zij kunnen gebruikt worden om ritmepatronen en automatische begeleidingen aan te maken. Zij worden het ritmeraster (groen gekleurd) en het begeleidingsraster (grijs gekleurd) genoemd.

U wordt uitgenodigd om de video "Creating automatic accompaniments and rhythms from a melody with Harmony Assistant " te bekijken ("Vensters>Instructievideo's" menukeuze in het programma).

Opmerking: Deze gebieden worden alleen weergegeven als dit is aangegeven in het Opties menu.

Boven deze twee gebieden staat het akkoordraster. Dit raster toont de akkoorden die berekend zijn voor iedere maat.
Klik boven de eerste maat op de cel van het begeleidingsraster.
Het begeleidingsdefinitievenster wordt nu geopend. Klik op "Nieuw" en geeft deze nieuwe begeleiding een naam (bijvoorbeeld "Bas begeleiding"). Klik nu op de knop "Bewerken".

Nu komt een venster omhoog met tabs voor de verschillende details van de begeleiding.

Open het "Instrument" tab en selecteer het voorgedefinieerde "Bas" instrument.

Opmerking: Klik nu op knop "Bewerken" om een nieuw instrument te definiŽren, of om een bestaand instrument te wijzigen. Dit gebeurt net zoals in de "normale" notenbalken.

Open nu de "Noten" tab.
Hier kunt u de sequentie of het akkoordtype definiŽren dat gevolgd zal worden door de begeleiding wanneer de melodie afgespeeld wordt.
Selecteer "gebaseerd op model" rechtsboven. Kies nu in de lijst aan de linkerkant het patroon "Blues>Classic>Bass 1". Klik nu op de knop met het "==>" symbool. De bijbehorende noten worden aan het model toegevoegd.
Klik nu "OK" in dit venster en daarna ook in het begeleidingsvenster.
Uw begeleiding is nu aangemaakt.

Opmerking: Begeleidingen worden alleen gespeeld als de knop met het "Activeer begeleidingen" icoon ingedrukt is (in het Afspeelhulpmiddelen zwevende palet).

Het zal u opvallen dat de begeleidingen alleen voorkomen bij de eerste maat van de melodie. Als u de melodie nu afspeelt, dan hoort u de eerste drie bas noten die bij de eerste maat horen.
Nu gaat u de begeleiding uitbreiden naar de vier maten van de melodie.

Tip: In het begeleidingsdefinitievenster (titel Selecteer begeleiding) kunt u onderaan direct de eerste en laatste maat opgeven. De begeleiding zal nu op die maten worden toegepast.

Wijs met de muis de rechterzijde van de "Bas begeleiding" cel aan in het begeleidingenraster (grijs). Trek de rand naar rechts, zodanig dat alle vier de maten van de melodie van een begeleiding hebben. Uw begeleiding is nu compleet.

Speel de melodie af


(c) Myriad - Alle rechten voorbehouden