Vorige pagina    Harmony Assistant    Volgende pagina 
 

Inleiding
Producten
Wat is er nieuw ?
Handleiding
Notatie
Geluidsweergave
Apparaten/scripting
Virtual Singer
Myriad HQ
FAQ
Inleiding
Algemene punten
Notatie
Afspelen/Rendering
Bestanden
Algemene punten
MIDI-bestanden
Kwantiseren
Apparaten
MyrScript scripts
Hoe doe ik ?
Software licentie
Technische ondersteuning
Appendices
Afdrukbare handleiding


Gewijzigde hoofdstukken:
In het Engels:

 
melody

Kwantiseren

   Wat is "kwantiseren"?
 
Als een musicus een stuk op een toetsenbord speelt, dan zijn de aanslag en de tijdsduur van de noten niet perfect. De musicus is een mens en is als zodanig niet volmaakt.

De Kwantiseren optie van het Wijzig menu past een intelligente verwerking toe op de geselecteerde noten. Het moment en de tijdsduur van de noten worden zodanig gewijzigd, dat er een zichtbare correctie gedaan wordt op de onnauwkeurigheden van de uitvoerder.

Hoe werkt dat?
 
Al deze parameters kunnen in het kwantiseer configuratie venster worden ingesteld.

De Kwantiseer sterkte kan sterker of minder sterk zijn. Een minimale sterkte zal alleen kleine fouten herstellen (dus kleiner dan een 32e of 64e noot). Een grotere sterkte zal grotere fouten herstellen, tot en met een kwartnoot.

De gebruiker kan bepalen of triolen ook gevonden moeten worden tijdens het kwantiseren (door de checkbox "Sta triolen toe" aan te vinken).

Hij kan ook aangeven of korte noten als voorslagen beschouwd moeten worden (Sta voorslagen toe). Hij kan daarna de tijdsduur in milliseconden kiezen. Elke noot die korter is, wordt beschouwd als een voorslag (dit is dus de maximale tijdsduur van de voorslagen).

Tot slot kan het kwantiseren op de partituur een langere (of kortere) noot aangeven die daadwerkelijk afgespeeld zal worden. De noot wordt dan "staccato" of "tenuto" afgespeeld. De gebruiker beslist of deze symbolen op de partituur getoond worden (door het aanvinken van deze opties).

Wanneer wordt dit gebruikt?
 
Het kwantiseren wordt gebruikt als:
U "Kwantiseren" kiest in het Wijzig menu;
U noten invoert vanuit een apparaat;
U een MIDI of CMF bestand inleest (dit hangt af van wat in de Globale Instellingen staat).

Hoe stel ik de kwantiseer parameters in als ik een MIDI bestand importeer?

U kunt bepalen of er automatisch een minimale kwantisering op het geladen document wordt toegepast, of dat dit helemaal niet gebeurt, of dat u hem handmatig wilt instellen. Dit wordt gedaan met het "Midi" paneel binnen het venster van "Globale instellingen".
 
Is het kwantiseren altijd effectief?
 
Nee. Kwantisering verandert de timing en de tijdsduur van de noten. Als hier fouten bij gemaakt worden, dan kan dit hoorbaar zijn tijdens het afspelen van de muziek.
(c) Myriad - Alle rechten voorbehouden