Vorige pagina    Harmony Assistant    Volgende pagina 
 

Inleiding
Producten
Wat is er nieuw ?
Handleiding
Algemene punten
Nieuw document
Toevoegen van een melodie
Wijzigen instrument
Notenbalk weergave
Tweede notenbalk
Nieuw instrument
Gebruikergedefinieerd geluid
Tekst en figuren
Afdrukken
Maatbreedten
Begeleidingen
Ritme
Dock
Notatie
Geluidsweergave
Apparaten/scripting
Virtual Singer
Myriad HQ
FAQ
Software licentie
Technische ondersteuning
Appendices
Afdrukbare handleiding


Gewijzigde hoofdstukken:
In het Engels:

 

Een nieuwe melodie aanmaken

Wijzigen van de maatbreedten


Om het aantal maten dat tegelijkertijd op het scherm getoond wordt, of dat wordt afgedrukt, kunt u het aantal maatbreedten ofwel in het algemeen ofwel individueel instellen. Als u dit doet, dan liggen de noten dichter bij elkaar, of juist verder uit elkaar.
 
Opmerking: U moet deze eigenschap niet verwarren met het inzoomen (ofwel de inschaling). Het inzoomen zorgt ervoor dat alle symbolen op het scherm hetzij vergroot hetzij verkleind worden weergegeven om de leesbaarheid op het scherm te bevorderen. Het afdrukken wordt niet benvloed door de zoominstelling: noten die dicht bij elkaar staan of elkaar lijken te overlappen blijven hun relatieve afstand behouden.


Individuele instelling
:
Aan de bovenkant van het hoofdvenster geeft de liniaal (de grijze balk) de maatnummers weer. Als u met de muisaanwijzer op de lijn gaat staan die twee maten scheidt, dan verandert de muisaanwijzer. Met het verplaatsen van deze lijn verandert u de breedte van de individuele maat.

Algemene instelling:
Selecteer meer dan n maat door op de liniaal te klikken en verander nu de breedte van de maten. Deze nieuwe maat wordt ingesteld voor alle geselecteerde maten. 

Tip: Maten worden op het scherm naast elkaar getoond. Hierdoor ontstaat een continu "lint" vanaf de eerste tot en met de laatste maat. Omdat de papierbreedte eindig is, worden de maten in regels onder elkaar afgedrukt. Op het scherm toont een verticale gele lijn waar de notenbalk wordt geknipt en waar een nieuwe regel gedurende het afdrukken zal beginnen.


(c) Myriad - Alle rechten voorbehouden